Първият концертмайстор на Виенския симфоничен оркестър с концерт във Враца

Първият концертмайстор на Виенския симфоничен оркестър с концерт във Враца

На 17-и септември (неделя) от 19:00 ч. ще има всички жители и гости на Враца ще имат изключителната възможност да чуят световния цигулар Далибор Карвай, в изпълнение на прочутия Концерт за цигулка и оркестър в ре мажор, оп.35 от П. И. Чайковски, заедно със Симфониета –Враца. На диригентския пулт ще бъде маестро Константин Илиевски, новият главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР.

Предстоящият изключителен концерт „Майстори на цигулката“ е акцент във впечатляващата програма на Юбилейния сезон 2023/24г. на Симфониета – Враца, посветен на 100-годишнината от рождението на Радосвета Бояджиева, диригент и основател на Врачанската филхармония, и 50-годишнината от създаването на Държавна Филхармония – Враца.

В програмата на ексклузивното музикално събитие са включени още М. Мусоргски – Симфонична картина „Нощ на голия връх“ и З. Кодай – „Танци от Галанта“ (премиера за Враца).

Първият концертмайстор на Виенските симфоници, Далибор Карвай, пристига специално за концерта със Симфониета – Враца в градската зала заедно със своята цигулка Страдивариус 1694 ex Benecke, изключителен инструмент с неподражаемо „присъствие“, предоставен му от Австрийската национална банка.

Билети за концерта могат да бъдат закупени в билетен център „Гъбката“.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук