Проектът „Призни“ е посветен на популяризирането на добрите истории, новини и примери от Северозападна България. Това би било невъзможно без изграждането на общност, която да се обедини около идеята, че има надежда за този край. Затова ние работим усилено за създаването на мрежа от партньори във всички сектори и направления, за да променим заедно имижда на Северозапада и да разкажем неговите неразказани истории.

Ето няколко примера:

  • Още от самото начало, Призни се включи в проекта „Млади репортери за местна демокрация”, който се изпълнява от Дружеството за ООН в България в партньорство с фондация „За ново партньорство в журналистиката” с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани”.  Нашият представител Нели Найденова участва в няколко семинара с лекции на тема „Как да повлияем на аудиторията си? Жанрове и трикове”. В тях участие взеха ученици от цялата страна. В проекта на екипа на „Призни” участват ученици от ПМГ „Св. Климент Охридски”, Монтана, с което се надяваме да допринесем за повишаването на медийната култура и гражданското участие на младите хора в града и целия район. Екипът ни сподели своите умения, знания и опит, които да подпомогнат младежите в развиването на собствените им умения за създаване на атрактивно медийно съдържание.
  • Изградихме контакти с пиар отделите на общините Монтана, Враца и Видин, откъдете ежедневно получаваме актуална информация за всичко положително, което се случва в тези общини. Можем да се похвалим също с много добра комуникация с неправителствения сектор и фондации като „Заедно в час“ и „Америка за България“, от които получаваме новини за образование от Северозапада и развитие на туризма.
  • Партнираме си също в Библиотеката във Враца и симфониетите във Враца и Видин като ежедневно публикуваме информация за техните многобройни културни събития.
  • Имаме добре разработена мрежа от автори на свободна практика, които намират и разказват истории от всяко кътче на Северозапада. Някои от тях са Венко Добрев, Мария Иванова, Весела Николаева, Ами Тола, Гавраил Гавраилов, Белла Антова, Стоян Николов – Торлака. Сред авторите ни е и видеографът Минчо Габеров, който периодично заснема на видео някои от най-красивите кътчета на региона.
  • Призни стана партньор в издаването на книгата „Гозбите у Северозапада“ на мастър шефа Иван Сашов.
  • В колаборация с платформата URBO периодично записваме Подкастът на Призни, в който на живо разговаряме с някои от най-интересните хора от Северозапада и споделяме техните вдъхновяващи истории със света.

Тези и още много партньорства и инициативи ни дават увереност, че работата ни в посоката на подобряване на имиджа на Северозапада има смисъл и е успешна.

Ако и вие искате да стането наш партньор, пишете ни на info@prizni.bg.