Открит урок, озаглавен „Коледна бъркотия“, ще се проведе в Брегово

Открит урок, озаглавен „Коледна бъркотия“, ще се проведе в Брегово

На 19-и декември (вторник) от 18:00 ч. в големия салон на НЧ „Развитие – 1897“ в Брегово ще се проведе вторият открит урок на проф. Венелин Терзиев с ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Брегово. Помощници в „Коледната бъркотия“ ще са малките първокласници от класа на г-н Стефан Георгиев.

Програмата включва: китарен дует „Мартин и Красимир“ – ученици в ПМГ „Антим I“ – Видин, които ще изпълнят композицията „С ухание на зима“; клуб по спортни танци „Елит – тим“ – Видин с треньор и хореограф Моника Микова, които ще представят танца „Весела Коледа“, спортен клуб „Борба, самбо и джудо“ – Видин с треньор четирикратната световна и трикратна европейска шампионка по самбо Цветелина Цветанова – бронзова медалистка от европейските олимпийски игри за жени през 2019 г. в Минск, Украйна. Нейни възпитаници ще представят демонстрации по джудо.

Група „Палавите козлета“ в съпровод на Радослав Кръстев ще зарадват публиката с весели песни, а народният оркестър при Центъра за работа с деца в Брегово ще изпълни китка от коледни мелодии.

Обичаят „Коледуване“ ще бъде част от представянето на Ивайло Иванов – основател на клуб „Тимошки хайдути“ – Брегово и момчетата от клуб „Млади опълченци“ при СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Брегово. Коледен танц на учениците от IV клас с класен ръководител Ирена Стефанова, пеещият родител Красимира Живкова и третокласници с класен ръководител Даниела Петрова ще допълнят настроението в празничната вечер.

Програмата включва и етюда „Малката кибритопродавачка“ по мотиви от приказката на Ханс Кристиян Андерсен с участието на Мартин Методиев – разказвач, Никол Роксана Михай Гъжу в ролята на малката кибритопродавачка и ученици от I и XII клас. Художествен ръководител на състава е актрисата Анатолия Стефанова от Видин.

Има послания, които вдъхновяват, мотивират и предизвикват. Нека добрите уроци никога не свършват, а Коледа да бъде онова чудо, което носи дъх на незабравимо детство и вдъхновява към добро.

Входът е свободен.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук