Открит турнир по шахмат ще се проведе в Монтана

Открит турнир по шахмат ще се проведе в Монтана

Младежкият дом – Монтана ще бъде домакин на Открит турнир по шахмат на 25-и февруари (събота) от 10:00 ч. Той се организира от Община Монтана със съдействието на Общински младежки дом и е  във връзка с приза „Монтана – Европейски град на спорта 2023 г.“

Право на участие в него имат всички, които желаят да премерят сили на шахматната дъска. Участниците ще бъдат разделени на две групи: група „А“ за всички възрасти (над 12 години) и група „Б“ за деца до 12 години. Турнирът ще се провежда по Швейцарска система. За съставянето на двойките ще се използва  програмата “Swiss Manager”.

Класирането е според набраните точки. В случай на равенство в точките ще се взимат предвид следните допълнителни показатели – Бухолц, резултат от директна среща между състезателите и Бухолц медиана. Победителите ще получат парични награди, осигурени от Община Монтана и грамоти.

За записване и допълнителна информация може да позвъните на тел. 0886556484 – Людмил Пейчев или в събота на място в Младежкия дом.

Наредбата за провеждането Открития турнир по шахмат може да намерите на facebook страницата: Общински младежки дом – Монтана.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук