Отборът на ППМГ – Враца стана победител в национален научен фестивал

Отборът на ППМГ – Враца стана победител в национален научен фестивал

Отбор „Шумово замърсяване“ от ППМГ – Враца, състоящ се от Лилия Иванова – IX клас, Самуил Кулев – XI клас и Христо Лалковски – XI клас и ръководител Пепа Павлова, след победата си на научния фестивал на 1-ви юни завоюва правото си да участва в националния научен фестивал „Сай Хай Фест“ в София, който се състоя в Биологическия факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ на 11-и юни (неделя).

Там отборът имаше възможността да представи работата си по проекта на собствен щанд, както и да я презентира пред жури и публика. Свой щанд имаше и отбор „Чиста вода“ с представител Кристина Илиева от VII клас и ръководител Калина Николова. Във фестивала взеха участие отбори от цялата страна.

Всички отбори се бореха за три награди: награда на журито за най-атрактивен щанд, награда на публиката и награда на журито за най-добра презентация. Отбор „Шумово замърсяване“ спечели наградата на журито за най-атрактивен щанд, която беше купа, ваучер за сайта „Купи Наука“ на стойност 200 лв., едногодишни абонаменти за онлайн списание „Българска наука“, както и участие в едноседмична работилница, която ще бъде проведена от Маурицио Делиз и Клаудио Мадалне в училището на победителите.

Всички участници получиха грамоти за участие във фестивала.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук