Oрганизират спортен фестивал за младежи в Монтана

Oрганизират спортен фестивал за младежи в Монтана
Снимка: Камелия Александрова

На 14 юни (сряда) от 13:00 до 18:00 ч. в Монтана ще се състои спортния фестивал „Аре на стадиона“ – част 2, организиран от Младежкия дом в града. По време на събитието, което ще се състои на стадион „Огоста“, ще се проведат турнири по футбол, стрийт баскетбол, тенис на корт, бадминтон и тенис на маса с младежи над 15 г.

В парк Огоста са планирани демонстрации по карате и винг чун, упражнения по стрийт фитнес, стрелба с лък и дартс. Представител на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) ще изнесе лекция за вредите от употребата на тютюн, алкохол и наркотици.

Официалното откриване е в 13:00 ч. от кмета на община Монтана Златко Живков и управителя на Младежки център – Монтана Николай Цветков.

За участие в Турнира по футбол са регистрирани 10 отбора. Те са от 2. СУ „Никола Вапцаров“, 6. СУ „Отец Паисий“, 7. СУ „Йордан Радичков“, ФСПГ „Васил Левски“, ПГЛП „Дара Николова“, ПГТЕ „Христо Ботев“, ПМПГ „Св. Климент Охридски“, 5. ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, село Габровница и неформална група от младежи от кв. „Кошарник“. В турнира по стрийт баскетбол се очаква да се включат отборите от ПМПГ „Св. Климент Охридски“ и ПГСС „Марко Марков“, село Георги Дамяново.

От индивидуалните спортове най-голям интерес има към тенис на маса с близо 20 записали се предварително младежи.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук