Обявиха темата на конкурса „Тъпан бие, хоро се вие“, организиран в Монтана

Обявиха темата на конкурса „Тъпан бие, хоро се вие“, организиран в Монтана

Обявиха темата на международния конкурс за изобразително изкуство „Тъпан бие, хоро се вие” за 2024 г., като тя е „Традиционните обичаи, обреди и ритуали на моя народ“.

Конкурсът, чийто наслов се превежда на чужди езици „Музиката и танците на моя народ“, ще се проведе на два етапа. До 1 април 2024 г. участниците трябва да изпратят качествени дигитални снимки на своите творби на електронна поща: art.contest.montana@gmail.com. Те ще бъдат публикувани на страницата на конкурса в социалната мрежа Facebook. Професионално жури ще оцени детските творби, изпратени за онлайн етапа на конкурса, и ще класира 200-те най-добри. Номинираните ще се състезават на заключителния етап. До 15 април 2024 г. те трябва да изпратят оригиналите на творбите си до адреса на община Монтана (ул. „Извора“ №1, 3400 Монтана). Сред тях ще бъдат определени победителите в двете възрастовите групи (от 7 до 11 г. и от 12 до 15 г.).

Тъй като конкурсът е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев“, наградите на класиралите се на челните места участници в конкурса за изобразително изкуство „Тъпан бие, хоро се вие” ще бъдат връчени в тържествена обстановка при откриването на празниците на духовите оркестри „Дико Илиев” на 31 май 2024 г.

Победителите ще получат статуетката на празниците, грамота и предметна награда, а подгласниците им – грамота и предметна награда. Отличените с поощрителни наградище получат диплом за отлично представяне, а творбите им ще бъдат включени в изложбата от конкурса. След нея те ще се зачислят към фонда на раздел „Детско изкуство“ на художествена галерия „Кирил Петров“ – Монтана. Ще бъдат присъдени и 10 колективни наградина институции (училища, школи и клубове)диплом за комплексно представяне.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук