Обявиха номинираните за „Спортист на годината“ на Мездра

Обявиха номинираните за „Спортист на годината“ на Мездра

20 състезатели са номинирани от своите клубове в традиционна анкета „Спортист на годината“, която се организира в Мездра за 22-ра поредна година.

По пет индивидуални номинации за „Спортист на годината“ за 2022 г. са подали СКЛА „Атлет“ (Милица Мирчева, Иво Балабанов, Мирослав Спасов, Таня Димитрова и Николай Кауфман) и ОФК „Локомотив“ (Деян Иванов, Васил Сапунджиев, Ивайло Бояджиев, Ваньо Иванов и Михаил Иванов). Четири номинации има ХК „Локомотив“ (Милен Валентинов, Валентин Гачев, Георги Вълков и Илиян Младенов). ШК „Локомотив“ е номинирал Тошко Кирков, Данаил Димитров и инж. Александър Парушев, ЖКХГ „Анелия“ – Калина Илиева и Тереза Стоянова, а СКЛА „Митко Ценов Рънинг Тийм“ – Александър Божилов.

Номинациите за „Треньор на годината“ са Йоло Николов (СКЛА „Атлет“), Диан Попов (ОФК „Локомотив“), Евгени Йоловски (ХК „Локомотив“), Лили Николова (ЖКХГ „Анелия“) и Тошко Кирков (ШК „Локомотив“).

За „Отбор на годината“ претенденти са представителният мъжки отбор на ОФК „Локомотив“, представителният отбор мъже на ХК „Локомотив“, отборът по масов спорт „Клуб на готините баби“ на ЖКХГ „Анелия“ и отборът по кореспондентен шахмат на ШК „Локомотив“.

10-те най-добри спортисти, Спортист №1, отбор и треньор на годината за 2022 г. ще бъдат определени от експертна комисия. Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 20-и януари (петък) от 18:00 ч. в хотелски комплекс „Ариел“ в Мездра.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук