Община Мездра с награда на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ 2023

Община Мездра с награда на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ 2023

Мездра и археологически комплекс „Калето“ бяха представени като една от развиващите се и атрактивни дестинации за културен туризъм в България на XVIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм”.

Със самостоятелни щандове в тазгодишното издание на форума, който се проведе във Велико Търново, взеха участие 28 общини от цялата страна, които представиха туристическите продукти на своите региони – историческо наследство, фестивали и други културни събития, фолклорни празници, кулинария, винарство и т. н. Сред гостите от чужбина бяха представители на Гърция, Индия, Йордания, Палестина, Румъния, Северна Македония и Южна Корея.

В продължение на четири дни на щанда на община Мездра, който беше оформен като своеобразен „открит урок по история“, посетителите на специализираното туристическо изложение имаха възможност да се запознаят с традициите, бита и културата на средновековните българи.

В знак на признание Община Мездра и нейният екип получиха от организаторите на туристическия форум награда за успешно представяне – почетна грамота и плакет.

Това е второ участие на Община Мездра на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“. При първото си участие през 2017 г. тя беше отличена с награда за дебютант на изложението.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук