Обновиха четири детски площадки в Мездра

Обновиха четири детски площадки в Мездра

Приключи обновяването на четири детски площадки в Мездра. Напълно са реконструирани детските площадки на ул. „Георги Кирков“ зад Младежкия дом, на ул. „Янко Сакъзов“ в междублоковото пространство при бл. „Химик“ №1 и №3, на ул. „Христо Ботев“ в междублоковото пространство срещу „Хемус – М“ и на ул. „Христо Ботев“ при Енергото.

На четирите детски площадки са монтирани комбинирани съоръжения за игра на открито. Те са предназначени за ползване от деца на възраст от 3 до 12 години. Те са оборудвани с ударопоглъщаща каучукова настилка и отговарят на нормативните изисквания за безопасност. Гаранционният срок на съоръженията е 5 години.

За по-голяма безопасност на децата площадките ще бъдат оградени с дървена ограда в ярки тонове, а за удобство на ползвателите им – ще бъдат монтирани пейки за отдих и кошчета за боклук. Обновяването на детски площадки на територията на града и в съставните села на общината ще продължи и през тази година.

Призоваваме всички за отговорно отношение при ползване на съоръженията за игра с цел тяхното опазване, както и за поддържането им в чист и приветлив вид.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук