Момчетата V-VII клас на ОУ „Христо Ботев“ – Мездра се класираха за областния етап на Ученическите спортни игри

Момчетата V-VII клас на ОУ „Христо Ботев“ – Мездра се класираха за областния етап на Ученическите спортни игри

Отборът на ОУ „Христо Ботев“ – Мездра стана победител в общинския турнир по футболпри момчетата V-VII клас от Ученическите спортни игри (УСИ) 2023/2024 и се класира за следващия, областен етап на игрите. В турнира, който се проведе на 12-и и 13-и октомври (четвъртък и петък), взеха участие четири училища от община Мездра, които играха помежду си по системата на преките елиминации.

На полуфиналите ОУ „Христо Ботев“ срази СУ „Св. Климент Охридски“ – село Зверино с 5:1 (голмайстори: Теодор Георгиев – 2, Константин Христов, Борислав Цветков, Дарин Асенов; Данаил Стоянов), а ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ разгроми СУ „Иван Вазов“ с 8:1 (Калоян Каменов – 5, Теодор Симеонов – 2. Ивайло Пенчев; Венцислав Илиев).

В мача за III-IV място СУ „Св. Климент Охридски“ – село Зверино надделя над СУ „Иван Вазов“ с категоричното 5:0 (Венелин Николаев – 3, Ивайло Стоянов, Игнасио Василев). На финала ОУ „Христо Ботев“ се наложи над ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с 4:1 (Константин Христов – 3, Борислав Цветков; Клаудио Цолов) и заслужи правото да представя община Мездра в областния етап на УСИ в тази възрастова група, който ще се проведе през м. март догодина.

Съставът на победителите: Преслав Николаев, Марчело Атанасов, Петър Пановски, Мартин Йорданов, Борислав Цветков, Цветомир Караиванов, Теодор Георгиев, Константин Христов, Велян Костов, Владимир Георгиев, Виктор Павлов и Емил Ценов, водач на отбора – Слави Маринов.

Участниците в турнира получиха грамоти.

Поради липсата на други заявки за участие за областния етап на УСИ 2023/2024 директно се класираха отборите по футбол на ПГ „Алеко Константинов“ юноши VIII-X клас и на СУ „Иван Вазов“ юноши XI-XII клас, по хандбал на СУ „Иван Вазов“ момчета V-VII клас, юноши VIII-X клас и юноши XI-XII клас, по волейбол на СУ „Иван Вазов“ юноши и девойки XI-XII клас, по тенис на маса на ПГ „Алеко Константинов“ девойки VIII-X клас и по бадминтон на ПГ „Алеко Константинов“ юноши и девойки VIII-IX клас.

Общинският етап от Ученическите спортни игри ще продължи тази седмица с междуучилищните турнири по тенис на маса при юношите VIII-X клас и XI-XII клас. В първата възрастова група съперници са отборите на ПГ „Васил Левски“ и на ПГ „Алеко Константинов“, а във втората – тези на ПГ „Алеко Константинов“ и на СУ „Иван Вазов“. Двубоите са на 19-и и на 20-и октомври (четвъртък и петък) от 14:00 ч. във физкултурния салон на мездренската гимназия.

Общинският етап от УСИ 2023/2024 ще завърши на 15-и декември (петък) с междушколския турнир по баскетбол при момчетата V-VII клас. В директна елиминация в него ще се срещнат ОУ „Христо Ботев“ и ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Финалният мач е от 15:00 ч. във физкултурния салон на ОУ „Христо Ботев“.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук