Младежки фестивал „Шумът на реката 2023” се проведе в Козлодуй с много игри и концерти

Младежки фестивал „Шумът на реката 2023” се проведе в Козлодуй с много игри и концерти

На 30-и юни и 1-ви юли (петък и събота) в Козлодуй се проведе 6-ото издание на младежкия фестивал „Шумът на реката“.

По повод 29 юни – Денят на река Дунав, в 14:00 ч. стартира почистване на крайбрежната ивица на реката. В 16:00 ч. пък започнаха спортните уъркшопове по футбол и джудо, като на поляната бе разположен и надуваем спортен атракцион със състезателен характер, като имаше и ски на трева.

Организаторите бяха подготвили за присъстващите няколко образователно-занимателни кътове. В творческа работилница „Аз обичам река Дунав“ например младежите имаха възможност да се запознаят със застрашените видове птици и риби, намиращи се по поречието на река Дунав, както и сами да нарисуват памучни торбички по темата. Преведе се и уъркшоп с популярни народни хора.

Беше подготвена и забавна игра с търсене на плодове, с предварително поставени на скрити места табели с плодовете. Правилата бяха да се направи селфи с намерената табела и след вярно отговорени въпроси, свързани със здравословния начин на живот, всеки получаваше своята награда плод.

Кътът „Забавно караоке” предостави възможност на желаещите да покажат своите певчески умения. Всички участници, които събраха печати от спортните атракциони и образователно-занимателните кътове, получиха подарък шапка или бутилка.

В края на първата част на фестивала се състоя любимото на малки и големи разпръскване на цветния прах, а след това по-големите младежи се включиха в концертната програма на фестивала – посрещане на юлското утро.

Вечерната част на „Шумът на реката”, рок маратона по случай Джулай морнинг, откри талантливата Тес от Козлодуй. От 22:00 до 00:00 ч. на сцената заби алтернативната метъл банда от Мадрид – Other Night Fears. Младите музиканти направиха страхотно шоу, което зарадва любителите на алтернативния рок метъл. Младежите от огнената група „Феникс“ за пореден път показаха своите артистични умения, свързани с огненото изкуство.

В по-късните часове на нощта участие взеха гост DJ Vandi, Марио Станев и Симеон Томов, които бяха подготвили хаус, техно и рок музика. За посрещането на утрото популярната група Хоризонт се погрижи за доброто настроение на присъстващите, като изпълни емблематични български рок хитове. Посрещането на първите юлски слънчеви лъчи се спазва единствено в България. При изгрева на слънцето звучеше песента на Uriah Heep – July Morning.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук