Концертът „Солистите на оркестъра” представя младите солисти на Симфониета – Враца

Концертът „Солистите на оркестъра” представя младите солисти на Симфониета – Враца
Снимка: opoznai.bg

Коледното настроение се пренася в Градската зала във Враца на 9-и декември (петък) от 19:00 ч., където всички желаещи ще могат да се насладят на европейска класика, барок и романтизъм в концерта „Солистите на оркестъра” и Симфониета – Враца с диригент Христо Павлов.

С този концерт се продължава традицията на Младежкия музикален форум в неговото 36-о издание. В него Симфониета – Враца ще представи талантливите си млади солисти, развили своите умения с именити музикални школи и преподаватели у нас и по света.

В програмата публиката ще може да чуе: А. Вивалди – Концерт за два тромпета и оркестър и Камерен концерт за флейта, обой, фагот и струнен оркестър, Ф. Менделсон – две концертни пиеси за два кларинета и оркестър и В. А. Моцарт – Симфония корцертанте за духов квартет и оркестър.

Участват солистите: Елеонора Цветанова (флейта), Йоан Кьосев (обой), Георги Христов (кларинет), Родолф Баха (кларинет), Цветомир Коцев (кларинет), Христо Захариев (фагот), Кара Уотсън (валдхорна), Доналд Крийч (тромпет) и Георги Стойков (тромпет).

Билети могат да бъдат закупени от билетен център „Гъбката” (до хотел „Хемус”), тел. 0896718303 и 0899827060.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук