Китаро-мандолинен оркестър Монтана с концерт за Великден в НЧ „Разум – 1883“

Китаро-мандолинен оркестър Монтана с концерт за Великден в НЧ „Разум – 1883“

На 6-и април (четвъртък) китаро-мандолинният оркестър към НЧ „Разум – 1883“ – Монтана изнесе концерт по повод наближаващия голям християнски празник Великден. Музикантите с ръководител Жулиета Калчева и диригент-аранжор маестро Андрей Колев изпълниха както класически творби на известни композитори, така и съвременни филмови мелодии и популярни песни. В програмата се включиха и малките възпитаници от ОШИ „Добри Христов“, които внесоха настроение и топлина със своите прекрасни гласове на фона на красивия звук от китарите и мандолините.

Сцената беше открита с песента „Отново е Великден“ в изпълнение на триото Александра Петрова, Кристина Костадинова и Лора Луканова от класа по пеене на Емилия Тодорова към ОШИ „Добри Христов“. Тържественото настроение остана на сцената благодарение на класическата творба „Втория валс“ от Дмитрий Шостакович, „Бяла красавица“, която беше представена умело от гласовитата Юлита Колова, и песента “Angels” на Роби Уилямс, която публиката чу в изпълнение на младата солистка на оркестъра Ивет Николова.

Талантливата пианистка Нанси Колева изпъкна като солист в кавър на песента „Победителят взема всичко“ на шведската група ABBA, която вдъхновява диригента на китаро-мандолинен оркестър – Монтана Андрей Колев да аранжира мелодията за своите музиканти.

Неусетно, под звуците на познати песни, публиката бе подтикнатада се раздвижи слатино ритми, бонгоси и китари, които зазвучахас песента “La Isla Bonita” на Мадона. Умиление беше предизвикано от прекрасната интерпретация на познатата българска песен „Детство мое“ в изпълнение на Дария Борисова и Дейвид Колев, познати като дует Таралежи, от класа по пеене на Емилия Тодорова към ОШИ „Добри Христов“.

В програмата прозвуча още „Обоя на Габриел“ от Енио Мориконе, „Сълзи в рая“ на Ерик Клептън, водещата мелодия от саундтрака на филма „Красавицата и звярът“ и „Аморе мио“ от репертоара на Бруно Ферара в изпълнение на талантливата Цветеа Асенова. За финал музикантите изпълниха “Walk Of Life” на британската рок банда от 80-те “Dire Straits”. Емблематичното парче изпя Цветан Каменов.

Публиката си тръгна заредена с позитивна енергия и надежда за хубаво посрещане на най-светлия християнски празник Великден.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук