ФТА „Северняци“ – Монтана с участие в благотворителен фестивал в Турция

ФТА „Северняци“ – Монтана с участие в благотворителен фестивал в Турция

Малките танцьори от фолклорен танцов ансамбъл „Северняци“ към ЦПЛР ОДК „Ние, врабчетата“ – Монтана спечелиха сърцата на публиката в Международния фолклорен фестивал в град Изник, Турция. Събитието, което се проведе от 20-и до 25-и юли (от четвъртък до вторник) в южната ни съседка, се оказало с благотворителна цел.

Концертите, изнасяни от участниците, са били пред пострадали от разрушителното земетресението от февруари тази година. Турската държава е подсигурила почивка за тях в хотели в Изник.

танцов ансамбъл "Северняци" фестивал

За първия концерт децата се качиха на сцената по тениски направо от автобуса, тъй като пристигнали малко преди началото му. На границата, групата от Монтана попаднала в обсега на мащабна акция на турските митничари които претърсвали всички автобуси и багажа на пътниците с часове. Това обаче не попречило на нашите деца да представят изкуството си с много настроение.

дете

Заради големите горещини организаторите отменили последното дефиле и фестивален концерт с общо забавление за всички с поканените известни турски изпълнители. За участието си във фестивала ФТА „Северняци“ е удостоен със сертификат за благодарност и плакет.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук