Фестивал на рибата ще се проведе в Козлодуй (програма)

Фестивал на рибата ще се проведе в Козлодуй (програма)

На 24-ти юни (събота) за шести път в Ботев парк в Козлодуй ще се проведе традиционният Фестивал на рибата.

Събитието се организира по повод Международния ден на река Дунав и Световния ден на риболова.

Програмата ще започне в 06:00 ч. сутринта с риболовно състезание на брега на река Дунав. Всички желаещи рибари ще бъдат записвани на място и няма възрастови ограничения.

Фестивалът ще бъде открит официално в 10:00 ч. Непосредствено след това ще се състои награждаване на участниците от състезанието по риболов.

От 12:00 ч. гражданите и гостите на град Козлодуй ще имат възможност да опитат вкусна рибена чорба, приготвена от известния шеф готвач Иван Манчев.

И тази година пенсионерските клубове от община Козлодуй ще се включат в кулинарен конкурс за домашно приготвени ястия с риби. Участниците ще бъдат оценени от жури, а победителите ще получат награди.

От 13:00 ч. на малката поляна в Ботев парк концертната програма ще открият ансамбъл „Чинари” и трио „Булгарина” със солист Румен Малинов, квартет „Славей”, Юри Крумов – фолклорен изпълнител.

Вечерната концерта програма ще започне от 18:30 ч. Програмата ще открие Галина Димитрова – фолклорен изпълнител, след което ще последват концерти на Теодора, Аристос и бенд, Теа Таирович.

През деня до сцената ще бъде разположена кутия, в която всеки присъстващ ще има възможност да пусне талонче, с което да участва в томбола с награди. Преди вечерната програма ще бъдат изтеглени пет победили, които ще получат награди.

Автомобилите ще бъдат отбивани до входа на Ботев парк. Участниците в концертната програма и организаторите на събитието ще бъдат допускани до стадиона на Ботев парк.

Програмата:

Фестивал на рибата Козлодуй

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук