Две любопитни интерактивни събития край Белоградчик потапят в света на траките

Две любопитни интерактивни събития край Белоградчик потапят в света на траките

Две завладяващи пътувания ще ни отведат всички желаещи в света на древните траки и мегалитната цивилизация по нашите земи.

„Мистериите на Лепеница“

22-ри април (събота), 13:00 ч.

Пещера Лепеница

Мистериите на Лепеница

Това е един уникален по рода си интерактивен спектакъл, с автентична и оригинална музика, хореография и драматургия, който ще се проведе в едно от най-древните мегалитни светилища на нашите предци – пещера Лепеница. Зрителите ще могат да се потопят в света на древните траки и мегалитната цивилизация по нашите земи, като участват в уникалната възстановка-спектакъл. Началният час е 13:00 ч., като от 12:00 ч. от паркинга на автогарата на Белоградчик ще се потегли към началната точка на пътеката за пещера Лепеница, откъдето ще тръгне мистерийното шествие.

„Възкресението на Евредика“

29-и април (събота), 13:00 ч.

Пещера Магурата

Възкресението на Евредика

Това е оперно-драматургичен интерактивен спектакъл, който е уникално музикално-драматургично сценично произведение. В него зрителите могат да се потопят и преживеят мистичния разказ за Орфей и Евредика, за любовта, вечността и онтологичния им смисъл така, както са го разбирали древните траки от дълбоката древност на зората на човечеството. Поканените ще имат възможността да се докоснат до мистичния свят на древните траки и да надникнат зад завесата на профанното – към вечните предели и отвъдния живот според разбирането на култа на древните ни предци. Интерактивният спектакъл ще се състои в пещера Магура – едно от най-древните светилища с надписи още от епохата на палеолита.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук