Двама подрастващи футболисти от ОФК „Локомотив – Мездра“ с повиквателни за проектонационалния отбор на България

Двама подрастващи футболисти от ОФК „Локомотив – Мездра“ с повиквателни за проектонационалния отбор на България

Двама подрастващи футболисти от детско-юношеската школа на ОФК „Локомотив – Мездра“ получиха повиквателни за лагер-сбор на проектонационалния отбор на България U14 – зона Велико Търново.

Това са левият бек Мартин Йорданов и вътрешният халф Цветомир Караиванов. Поканите са изпратени от nаправление „Детско-юношески футбол“ в Българския футболен съюз (БФС).

Двамата възпитаници на треньора Стоян Стоянов от Набор 2010 ще вземат участие в тренировъчен лагер на проектонационалния тим до 14 г. от зона Велико Търново, който ще се проведе от 23-ти до 25-и октомври 2025 г. в Габрово.

Най-добрите таланти от Северозападна България в тази възраст ще се съберат в началото на следващата седмица в хотел „Мак“ в Габрово.

Всички проектонационални отбори работят по единна методика, изготвена от главния методист на юношеските националните отбори Лъчезар Димов, а треньорите във всяка група използват едни и същи тренировъчни упражнения. В различните зони подготвителният процес се ръководи от селекционера на България U15 Калоян Георгиев, Димитър Васев и Мирослав Косев.

Подборът на футболистите за проектонационалните отбори във всяка от петте зони се извършва както от специално определени селекционери, така и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния регион. Показателите за представянето и развитието на абсолютно всеки играч се вкарват в специално създадена база данни, след което се анализират в дълбочина.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук