Деца и ученици украсиха центъра на Мездра с пъстри великденски яйца

Деца и ученици украсиха центъра на Мездра с пъстри великденски яйца

За втора поредна година в навечерието на един от най-големите православни празници Възкресение Христово, великденски яйца, изрисувани от деца и ученици, украсиха центъра на Мездра. Пъстрите творения бяха декорирани с акрилни бои от възпитаници на 5-те детски градини и на 7-те училища от общината.

Целта на инициативата е, от една страна, да се даде поле за изява на артистичните заложби и умения на децата и на учениците, за да допринесат за разкрасяването на обществените пространства, а от друга – да ги възпита в дух на уважение към публичната собственост и на непримиримостта към проявите на вандализъм под девиза „Създавам, не руша!“

великденски яйца Мездра

Специален поздрав към присъстващите отправиха вокална група Детски свят, групата за художествено слово и мажоретният състав към Център за подкрепа за личностно развитие. Под формата на изложба на открито под надслов „Писан, шарен Великден“ пъстрите великденски яйца бяха експонирани в зелените площи на градския пл. „България“.

Всички участници в инициативата получиха тематични брошури и торти бяха дадени на творческите екипи, нарисували великденските яйца.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук