Държавен куклен театър – Видин с богата програма през февруари

Държавен куклен театър – Видин с богата програма през февруари

Държавен куклен театър – Видин кани зрителите през февруари освен на традиционните съботни представления от 11:00 ч., и на премиерата на „Изгубен в гората“.

Програмата започва на 4-ти февруари (събота) с представлението „Житената питка“. Следва премиерата на „Изгубен в гората“10-и февруари (петък) от 18:00 ч. и на 11-и февруари (събота) от 11:00 ч. Последните две заглавия за месеца са образователното „Еко вълшебници“ на 18-и февруари (събота) и „Баба Хола“ на 25-и февруари (събота).

Автор и режисьор на премиерния спектакъл е Христо Иванов, който е добре познат на видинската публика – като актьор и режисьор. Именно в деня на премиерата се навършват 10 години от постъпването му в трупата на театъра. Негово дело са „Космически пакости“, „Изгубеният подарък“ и „Кой си ти, приятелю?“.

Екипът, който твори с Христо Иванов по спектакъла „Изгубен в гората“ са Юлия Лачева – сценография, кукли и плакат,  Боян Христов – музика и актьорите Краси Кирчев, Наделина Камбитова, Александър Томов и Яна Иванова.

От театъра препоръчват предварително запазване на билети, както за премиерата на 10-и февруари (петък) от 18:00 ч., така и за всяко от съботните представления, които са с начален час 11:00 ч. Може да го направите на телефон 0894601611 или на съобщение във facebook страницата на театъра.

Събитията са прекрасни за всички, които искат да прекарат малко по-различно време с децата си.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук