Да възродиш една традиция: мотокрос в село Рупци

Да възродиш една традиция: мотокрос в село Рупци
Снимка: Мирослав Мирославов

Последният уикенд на април е приготвил доза адреналин, слънце и още по-приятно настроение за любителите на екстремните спортове. На 27-и и 28-и април в село Рупци, община Видин, за втора поредна година (след няколкогодишна пауза) ще се проведе традиционното състезание по мотокрос.

Подготовката на трасето отнема над 4 месеца, докарани са около 1600 куб. м. земя и към трасето са добавени нови елементи, сред които: виражи на всички завои и един огромен такъв на финалния скок. Трасето е широко 6 метра, а на места 12, което предполага възможности за изпреварване и допълнителна доза адреналин както за участниците, така и за публиката.

Снимка: Мирослав Мирославов

Предвидено е много място за публика, откъдето ще се вижда цялото трасе, дълго 1.7 км. Не е необходимо да се притеснявате за автомобилите си, организаторите са обособили временен паркинг за тях. Осигурени са мобилни санитарни възли за максимално удобство.

За състезателите, класирали се на челни позиции, са предвидени много изненади, предметни и парични награди. Очаква се голям брой състезатели не само от България, но и то Румъния да се насладят на подобреното трасе в село Рупци.

Снимка: Мирослав Мирославов

На въпроса ни дали ще се постараят традиционното състезание по мотокрос в Рупци да се организира всяка година, организаторите ни отговориха с категоричното „Да!“. Основната им мотивация и цел е да се завърне популярността на мотокроса в региона, да се ангажират децата и традицията да продължи.

Снимките, поместени в материала, са на две познати имена в мотокроса от град Видин – братята Мартин и Алекс Мирославови в клас MX3 250 кубика.

Сложете си шапките с козирка, пъхнете слънцезащитния лосион в джоба, вземете най-доброто си настроение и елате да подкрепите спорта!

Програма на събитието:

 

 


 

По материала работи: Елизабет Тончева

 

Относно автора

Призни

Призни е медията, която разказва неразказаните истории на Северозапада. :)

Прочетете и другите материали на автора тук