Богата програма за празника на любовта и виното във Враца и Оряхово

Богата програма за празника на любовта и виното във Враца и Оряхово

Празникът на любовта и виното 14 февруари ще бъде отбелязан подобаващо с разнообразна тематична програма във Враца и Оряхово.

Враца

Празникът Св. Трифон Зарезан и Денят на влюбените ще бъдат отбелязани с богата програма във Враца. По традиция народният обичай по зарязване на лозите ще се проведе в 11:30 ч. Етнографско-възрожденския комплекс, като в него ще участват от Задругата на Врачанските майстори, танцов състав „Хемус“ и младежкия духов оркестър.

Пространството около Сувенирната палата пък ще бъде домакин на редица събития на младежите организации в града. Между 10:00 и 13:00 ч. там ще се проведат арт работилница и тематични игри в обособен кът „Зона за любов“.

Кулминацията на деня ще бъде огненото шоу на група „Fuego”, което ще започне в 20:30 ч. зад паметника на Христо Ботев в града.

Оряхово

14 февруари е денят, който събира три празника в едно – Деня на българския археолог, Св. Трифон Зарезан и Деня на влюбените.

Затова в Оряхово ще отбележат празничния ден с изложба „Отпечатъци от стари времена“, която ще бъде открита в централната сграда на Историческия музей в града. В двора на Етнографската къща пък в самодейци при НЧ „Надежда – 1871“ ще представят стария български ритуал по зарязване на лозите. След това празникът ще продължи с песни, танци и вкусна трапеза. В 16:00 ч. В ЦПЛР – ОДК „Людмила Живкова“ в града всички жители и гости на града ще могат да се насладят на събитието под надслов „Любовта около нас“.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук