Благотворителен концерт в Мездра събра средства за лечение на трима души

Благотворителен концерт в Мездра събра средства за лечение на трима души

На 22-ри декември (четвъртък) в Мездра се състоя благотворителен концерт под надслов „Коледни уроци на сърцето“. Той беше заключителен етап от едноименната инициатива, осъществена в периода 7-21 декември с цел да приромни най-ценните човешки добродетели и необходимостта от тяхното предаване от поколение на поколение.

В продължение на близо два часа на откритата сцена на пл. „България“ се изявиха самодейни състави към НЧ „Просвета – 1925“, ансамбъл „Мездра“, средношколски танцов състав и детски танцов състав „Мездренче“, Женски народен хор, „Гласът на ансамбъл „Мездра“, мажоретен състав към Център за подкрепа за личностно развитие, вокална група “Wings”, танцова формация “Keep it Real” и певческа формация „Типченица“ към НЧ „Съзнание – 1899“ – село Типченица.

По време на концерта до сцената беше поставена кутия за благотворително събиране на средства, като събраната сума накрая възлезе на 2655.30 лв., като 1240 от тях бяха събрани от благотворителния коледен базар, организиран в СУ „Иван Вазов“ – Мездра. Събраните средства ще бъдат разделени по равно за подпомагане лечението на трима жители на града – Сияна Маньовска, Христо Пенчев и Николай Цековски.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук