Crimson Waves забиват за пръв път в Монтана този петък

Crimson Waves забиват за пръв път в Монтана този петък

Crmison Waves са новосформирана видинска банда, за чиято рок история ви разкахаме преди време на страницата на Призни. Тази петък младите рокаджии за първи път гостуват в Монтана в The Hub от 20ч. Приготвили са на цените акустични изпълнения. Ето и повече за изпълнителите от Crmison Waves.

Симон Стойков – китара:

„Китарата дойде от само себе си. Аз слушам рок и метал музика от малък. От кавъри в YouТube се зарибих и реших да пробвам. Опитвах се сам. И досега не съм посещавал уроци. Научих ‘’Smoke on the water” за 5 мин. и си казах: „Това е готино!” С Оги свирим заедно от около три години. В този състав се чувствам супер. Ние винаги сме мечтали да имаме банда, но досега не сме успявали.”

Иван-Александър Терзиев – вокали:

„Преди няколко години бях много заинтересуван от театър. Всъщност това е първото сценично изкуство, с което съм се занимавал. Харесваше ми, защото можеш да изразя себе си по различен начин. Аз съм по-интровертен, но на сцената се чувствам прекрасно, като че ли по-комфортно отколкото в реалния живот. Пеенето дойде след това. Посещавах уроци за около три месеца. Осъзнах, че музиката е истинската ми страст. Надявам се в следващата година активно да се занимавам с това.”

Огнян Габровски – барабани:

„Свиря на китара от три години. Преди това съм рисувал, което е първият ми досег с изкуството. След това пробвах с барабани и свирех ужасно много. В момента все още имам колебание кое обичам повече! Колкото и нескромно да звучи повечето от групата са мои протежета хахаха. Срещаме се с теб и Данко в момент, в който бяхме сломени. И изведнъж двама непознати предлагат да ни купят барабани. Не повярвахме, но в момента си говорим след като имаме зад гърба си концерт и събрани пари за барабани и нещата изглеждат доста по-оптимистично. Вече имаме общи планове. Искам коктейл на наше име в най-скоро време!”

Иво Йоцов – бас:

„Брат ми е соло китарист и около него се зарибих по музиката и този инструмент. Ходих на уроци през цялата 2017 в Англия, където живеех по това време. Вече си свиря сам, а това е първата банда, в която членувам. Върнах се от Англия тази година и ще остана тук. Когато ме поканиха момчетата в “Crimson Waves” исках да приема на момента, но реших да се направя на важен и забавих отговора с няколко дни! Всъщност аз вече бях чувал за част от членовете на групата, така че не се двоумях изобщо.”

Боян Боянов – китара:

„Веднъж докато вечеряхме с нашите гледахме „Революция Z” и реших, че трябва да свиря. Това е края на 2015 г. В началото използвах стара китара на майка ми, след което последваха периодични уроци. Не бях много постоянен, но не се отказах. След като се запознах с Огнян нещата се промениха. И ето ни тук сега!”

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини